Categorieën
Blog

Week van de werkstress

Maak werk van je geluk – lunchsessie

Maandag 16 november
12:30 – 14:00 uur online

In anderhalf uur geeft Gelukzuster Susanne je inzicht in de principes van werkgeluk. Waar wordt werkgeluk nu door beïnvloed? Wat kun je zelf doen om meer plezier te ervaren op je werk? En hoe hou jij ook in drukke, stressvolle tijden de spirit in je team hoog? Je krijgt niet alleen achtergrondinformatie, maar ook praktische voorbeelden uit de zorg en inspirerende tips. Ga jij het verschil maken in jouw organisatie?

Susanne van Riel

Pitstop voor zorgmedewerkers

Dinsdag 17 november  
16:00 – 18:00 uur online

Het is goed om even stil te staan bij hoe je nu in je werk staat.  Tijdens de ‘Pitstop voor zorgmedewerkers’ maak je samen met vakgenoten de balans op. Je kijkt naar hoe effectief en inspirerend jouw bijdrage op dit moment is en welke eerste stappen je kunt zetten om weer vol gas aan de slag te gaan (of misschien wil je juist een versnelling lager óf met meer energie over de finish…)

Deze twee uur nemen Esther van der Heeft en Fenne van den Bos je mee op de figuurlijke racebaan van het werk in de zorg. We kijken naar wat jou aan de gang houdt maar ook naar waar wel even aan gesleuteld mag worden…. Stap jij in?

Esther van der Heeft & Fenne van den Bos               

Never a dull moment: Playful workdesign

Woensdag 18 november
9:00 – 10:30 uur online

In deze workshop maak je kennis met de nieuwste manier om zelf meer flow te creëren: Playful Workdesign. Soms heb je taken die frustrerend, stressvol of uitermate saai zijn. Taken waar je tegenop ziet en die je uit je flow halen. Goed nieuws: deze taken kun je zelf designen. Hoe? Door verschillende strategieën te gebruiken die je helpen om er weer een leuke ervaring van te maken. Dit kan door er een competitie-element, een verhaal of juist iets grappigs aan toe te voegen. Na deze workshop weet je hoe je dat kunt doen én heb je je eigen ‘workhack’ gemaakt.

Werkdesigners Fenne van den Bos, Susanne van Riel, Lea Brinckman

Waardering op je werk

Donderdag 19 november 
9:30 – 11 uur online

Tja, een schouderklopje geven doen we niet zo makkelijk meer. Maar waardering is nu misschien nog wel belangrijker dan ooit. In deze online-bijeenkomst hoor je waarom waardering nou eigenlijk zo belangrijk is, op welke manieren je de mensen om je heen kunt waarderen en welke leuke voorbeelden van waardering er in de zorg al gebruikt worden. Dus wil jij eenvoudig en effectief iets doen om het teamgevoel hoog en je collega’s gemotiveerd te houden? Sluit dan aan bij deze bijeenkomst over ‘waardering in je werk’.

Susanne van Riel

Proactive vitality management

Vrijdag 20 november
9 – 10 uur online

Een dure term voor een ogenschijnlijk simpel principe: Hoe zorg ik ervoor dat ik genoeg energie heb om datgene wat ik wil doen op mijn werk, goed, effectief en met een frisse blik kan doen? We kennen allemaal het principe van moe thuiskomen, op de bank ploffen en een serie bingen (als je meteen kunt gaan zitten en niet ook nog drie hongerige kinderen hoeft te verzorgen). Maar hoe zou het voelen als je fris thuiskomt van je werk en goede energie over hebt voor de rest van je dag? In deze workshop vertellen we je van alles over hoe je pro-actief jouw vitaliteit kunt managen en wat het effect daarvan is. Ook aan toe? Haak een uurtje aan…

Fenne van den Bos en Susanne van Riel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *