Trainer, Coach, Trainingsactrice

Henriëtte Rietman

#professioneeltrainer #creatieveling #humor #serieus #professioneelcoach

De diepte in, op zoek naar de kern, waar het werkelijk om gaat, is voor mij dé uitdaging in het werken met mensen.

Naast mijn middelbare school ging ik als veertienjarige naar Vooropleiding Dans aan het Twents Conservatorium. Daarna studeerde ik voor Docent Dans aan Artez Arnhem HBO en behaalde mijn diploma. Als danseres werkte ik bij Introdans. Na mijn danscarrière liet ik mij omscholen tot actrice en vervolgens kwam het trainingsacteren op mijn pad. 

Wat een mooie combinatie vond ik dat, spelen en leren. Samenwerken met mensen, spelenderwijs zoeken naar inzichten in gedrag van mensen. Kijken naar hoe het óók kan, hoe het anders kan. Na meer dan twintig jaar ervaring als trainingsacteur heb ik in de afgelopen jaren mijn diploma als trainer en coach behaald (beiden post-HBO). 

De diepte in, op zoek naar de kern, waar het werkelijk omgaat, is voor mij dé uitdaging in het werken met mensen. Of dat nou gaat om een rollenspel, een training of een coaching, ik blijf niet aan de oppervlakte.

Het combineren van spelen en leren is nooit meer weggegaan. Of ik nu train, coach of als trainingsacteur aan het werk ben: spelenderwijs leren heeft voor mij een grote toegevoegde waarde. Dat betekent voor mij niet alleen toneelspel als in een rollenspel, maar ook oefeningen met spelelementen, op speelse wijze, door humor toe te voegen. Ik geloof in lichtheid tegenover zwaarte. Net zoals doen in plaats van praten over. Ik zet graag creativiteit in.

Henriëtte Rietman

Naar de kern van wat iemand bezielt

0650537850

info@gelukzusters.nl