De leukste koffiekar

De gelukzusters hebben een hele speciale koffiekar, zo eentje waar je direct vrolijk van wordt als je het ziet om maar te zwijgen over de leuke koffiedames die daarbij horen. 

Veelal zijn het twee oude dames en soms ineens een hele andere personage, net wat passend is bij het thema van de desbetreffende organisatie. In de koffiekar hebben de dames diverse attributen die ieder op een eigen manier helpen om laagdrempelig het gesprek aan te gaan. Alle vragen en attributen die gebruikt worden zijn gebaseerd op het JobDemandsResourcesmodel, op waarderend onderzoeken en op de positieve psychologie. De koektrommel bevat vragen die je helpen om het goede gesprek aan te gaan.

Wat altijd gebeurt is dat de koffiedames op alle momenten de interactie aan met medewerkers/ collega’s door hen een kopje koffie aan te bieden, iets van hun levensverhaal te delen, prikkelende vragen te stellen en een take-away uit te delen. Daarnaast kunnen medewerkers de oudere dames ook een 'koekje van eigen deeg' geven, daarbij schrijven ze de situaties die ze lastig vinden, of waar ze een tip voor zouden willen op de meegebrachte koekjes.

Welke thema’s aan bod komen hangt van de vraag van de organisatie af. Het kan bijvoorbeeld gaan over aandacht voor de oudere mens, verbinding met elkaar en werkgeluk.