Ik overweeg de laatste tijd om misschien helemaal de zorg uit te gaan

Dit zijn de woorden die een zorgprofessional afgelopen week tegen mij uitsprak. Het spookt al dagen door mijn hoofd. Ik hoor de woorden keer op keer. Ik vind dat iedereen nieuwe keuzes mag maken in zijn/haar loopbaan.

En dat je dit ook mag aanmoedigen, blij voor iemand mag zijn omdat het belangrijk is dat mensen hun passie volgen en werken in een omgeving waar zij zich blij voelen en sterke kanten in kunnen zetten.

Wat maakt dan dat deze zin mij dit keer zó raakt? Dat komt omdat diegene die dit uitspreekt wat mij betreft iemand is die zo met passie en vanuit een zorghart werkt.

Vol met positiviteit, energie, professionaliteit en leiderschap. Ik zie dat ze deze woorden niet met blijdschap uitspreekt van: “Hé ik denk dat ik de zorg uit ga want ik heb nou iets leuks gevonden!”

Woorden uit moeheid

Nee deze woorden zijn uitgesproken vanuit het besef dat het hard werken is, vanuit moeheid over de enorme administratie- en regel last. En na zo veel jaar daar moe van zijn. Welk perspectief bieden wij zorgprofessionals, hoe moedigen wij hen aan, ondersteunen wij, zorgen we voor ruimte/autonomie? Is er tijd voor aandacht, ontwikkeling en zorgen we ervoor dat zij dat kunnen doen waar zij voor opgeleid zijn en goed in zijn.

Iets wat voor mij zo belangrijk is. Deze zin moedigt mij dan

ook aan om mij nog meer in te zetten zodat zorgprofessionals zich gehoord en gezien voelen. Ruimte krijgen voor leiderschap en proactief zelfverandering in de situatie brengen. En gewoon lekker werken en van betekenis zijn en die waardering voelen.

Van betekenis zijn en waardering voelen

Samen met de andere Gelukzusters gaan we hiervoor, een bijdrage leveren en van betekenis zijn voor zorgprofessionals, ondersteuners en cliënten/patiënten/bewoners of te wel alle mensen in de zorg!

Vanuit mijn zorghart, werkplezier, professionaliteit en vooral samen

Esther van der Heeft

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de activiteiten van Gelukszusters? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en andere relevante updates.

Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u onze nieuwsbrieven te sturen. U kunt ten alle tijden afmelden.