O jee: Blue Monday is coming!

Hold your horses, zet je schrap en stop de persen want maandag is het weer zo ver: de meeste depressieve dag van het jaar. We zijn nog maar net begonnen aan het jaar, maar, zo zeggen ze, zien we het nu al niet meer zitten. Onzin, of waarheid?

Feit of fabel?

We zijn helemaal klaar met de korte, donkere dagen, balen van onze – wederom – mislukte goede voornemens en vinden het al helemaal stom dat de kerstkilo’s er nog steeds aan zitten. Dan klinkt een Blue Monday best geloofwaardig, toch?! We kunnen je geruststellen: het is klinkklare onzin! Het is een jaar of 15 geleden bedacht door een wetenschapper die een dealtje had gesloten met een reisorganisatie.

Boeken die reis!

Ondanks dat Blue Monday dus niet écht een ding is, is het wel een feit dat de kans op een hartaanval op een maandag zo’n 20% hoger ligt dan elke andere dag. Say what?! Het is dus belangrijk dat jij goed van start gaat iedere maandag. Misschien voor komende week een ideetje om toe te geven aan deze marketingtruc en een reisje te boeken voor komende zomer?  De zon – en haar vitamine D – is goed voor ieder, dus waarom maak je van deze Blue Monday geen Happy Monday en boek die vakantie!

Blij naar werk!

Het voordeel van werken in de zorg is dat als jij anderen een goede dag bezorgt, jouw dag daardoor ook een stuk beter wordt! Dus hoe zorg jij er deze maandag voor dat het een blijere maandag wordt als nooit te voren? Geef maandag die mevrouw in kamer 20 eens een extra knuffel, neem een zelfgebakken cake mee voor jouw geweldige collega’s of maak een happy jar voor de hele afdeling!

Happy jar maken met collega’s en patiënten

Een happy jar is een glazen pot waarin briefjes zitten met inspirerende teksten, leuke verhalen, herinneringen en meer. Laat hier patiënten, collega’s en bezoekers briefjes in stoppen. Iedere dag haal je er eentje uit die je dan pontificaal op het (prik)bord hangt! Succes gegarandeerd 

We zijn benieuwd naar jullie mooie ideeën en raken graag geïnspireerd! Fijn weekend, werkse enne… maak er een mooie Blue Monday van!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de activiteiten van Gelukszusters? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en andere relevante updates.

Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u onze nieuwsbrieven te sturen. U kunt ten alle tijden afmelden.