Antoinette Zunnebeld

Zzp’er in de zorg; Werkgelukdeskundige, trainer, coach, coördinator

Juist in de zorg werken veel professionals die daar werken vanuit een bepaalde roeping het willen zorgen voor anderen. Al enige jaren is de werkdruk skyhigh en wordt er steeds meer van ze gevraagd. Ze komen dan weinig toe aan zaken waar het echt om gaat of waarom ze voor hun baan in de zorg hebben gekozen. De tekorten in de arbeidsmarkt zijn steeds nijpender en dat baart grote zorgen.

Het is dan ook belangrijk om meer aandacht voor deze beroepsgroep te hebben. Aandacht voor hun welzijn (positieve gezondheid), maar zeker ook hun werkgeluk / werkplezier. Want alleen als ze voldoende waardering krijgen, er mee aandacht is voor hun zelf, het plezier op de werkvloer maar ook voor hun prive-omstandigheden en voor hun talentontwikkeling, behouden we de toppers in de zorg en dringen we hiermee het ziekteverzuim terug.

De opleiding “werkgelukdeskundige in de zorg” is daarom zeer welkom om zo meer tools en onderbouwing te krijgen en om hiermee te werken aan het werkgeluk van vele zorgdeskundigen. Het klinkt misschien zweverig, maar dat is het absoluut niet! Het is volledig wetenschappelijk onderbouwd. Immers; alles wat aandacht krijgt, groeit en bloeit! De gelukzusters hebben met deze opleiding een missie om meer werkgeluk in de zorg te creëren. Zij doen er alles aan om alle vragen beantwoord te krijgen, zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, maar bovenal is de opleiding erg leuk om te doen. Het geeft je meer inzichten in alle aspecten die te maken hebben met werkgeluk. Bij mij heeft het ook enorm positief gewerkt; ik keek uit naar elke opleidingsdag omdat dit onderwerp eigenlijk gewoon in mijn dna zit en het belangrijk vind om hier samen aan te werken. En ik ga hier als zzp ‘er met veel plezier mee aan de slag. Ik geloof hier echt in en dat is alleen maar bevestigd met de opleiding. Hun missie is ook mijn missie geworden!

De gelukzusters zijn zeer positieve, hardwerkende dames met een enorme passie! Kijk maar eens welke prachtige tools ze hebben ontwikkeld, zoals de “Let’s talk cookie kit”. Willen we ervoor zorgen dat de zorg leuk blijft, goed vol te houden is, dan is het een absolute must om je met het werkgeluk/plezier in de zorg bezig te houden.

Dus ga, net als ik en de andere deelnemers, voor meer werkgeluk in de zorg en volg deze super waardevolle opleiding. “Spread the word < meer werkplezier in de zorg > “.