Fris op vakantie fit weer terug

Vakantie, we kijken er zooooo naar uit. Waarom? Omdat de vakantie hét moment is om weer op te laden. Maar is het ook zo dat we na de vakantie weer fit aan de start staan? Kunnen en willen we dan ook weer volle bak aan de slag? Hebben we nieuwe energie en inspiratie opgedaan?

Wat we om ons heen veel horen is dat mensen vlak voor de vakantie extra gas geven, massaal proberen we onze to do list af te werken, zodat we met een leeg hoofd kunnen vertrekken. Een leeg hoofd is fijn, inderdaad, maar deze slijtageslag vlak voor de vakantie leidt vaak ook tot een lege batterij. Als ik uit eigen ervaring spreek, dan ben ik vlak voordat we op vakantie gaan niet fris en vrolijk, maar juist super chagrijnig. Ik heb op mijn werk extra uren gedraaid om ervoor te zorgen dat ik alles af had, ik heb thuis extra uren gedraaid: laatste regeldingen, kinderen die afscheid moesten nemen van klassen en juffen en sporten, afspraken met vrienden nog net even voordat iedereen vertrekt en ga zo maar door. Dus wat gebeurt er voordat we op vakantie gaan? Ik ben mopperend iedereen aan het manen om zijn koffers in te pakken, snauw nog een keer tegen mijn man dat hij toch echt de badkamer moet poetsen, zodat het netjes is als we terugkomen en race last minute nog even snel naar de winkels voor een niet-elektrische tandenborstel voor heel het gezin. Tegen de tijd dat we in de auto zitten geldt dus code oranje en dan moet het feest met drie kids op de achterbank, een kapotte airco en de files nog beginnen. Je kunt je voorstellen da ik eenmaal op vakantie niet meteen opgeladen ben, sterker nog, dat dat best wel even duurt. Zo zonde van die lang verwachte vakantie….

Dus dit jaar doe ik het anders, het internet staat vol met tips om na de vakantie weer fris aan de slag te gaan. Maar wij delen drie tips waarmee je juist fris op vakantie gaat, want hoe voller je batterij, des te sneller is hij opgeladen en kun je gewoon lekker genieten….

  1. Plan veel extra ruimte in de week vóór je vakantie: draai alvast een dienst minder, zodat je rustig af kunt schakelen of plan wat lege blokken in je agenda om zaken af te ronden.
  2. Bekijk alles wat je nog te doen hebt even vanuit de Covey Urgent- belangrijk -matrix: Welke zaken moeten écht voor de vakantie, wat kan ik delegeren, wat kan ik schrappen en wat leg ik alvast klaar voor als ik terugkom?
  3. Maak thuis duidelijke afspraken over wie wat doet, zodat jullie uiteindelijk allemaal, met de juiste spullen en de juiste mindset in de auto, op de fiets, of in het vliegtuig zitten…

Fijne vakantie!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de activiteiten van Gelukszusters? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en andere relevante updates.

Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u onze nieuwsbrieven te sturen. U kunt ten alle tijden afmelden.