Mag ik je kussen theater

Alles komt samen in de voorstelling #magikjekussen gemaakt door TheaterMakers Radio Kootwijk op initiatief van A+O VVT, het samenwerkingsverband van werkgevers en vakbonden in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). Gelukzusters Esther en Susanne bezochten de voorstelling in de theaterloods bij Radio Kootwijk donderdag 16 februari. Esther: "Het voelt als erkenning en een enorme waardering voor de zorgmedewerkers en zorgstudenten."Susanne: "Een ‘must-see’ voor zorgprofessional, zorgdocenten, zorgstudenten, mantelzorgers, stafmedewerkers, bestuur en politiek betrokken bij de zorg." En ook jij kan hier heen. Gratis. 

Komend jaar speelt de voorstelling 300 keer door heel Nederland. Het is de grootste theaterproductie ooit gemaakt voor de zorgsector; ruim 45.000 medewerkers krijgen de kans om deze voorstelling komend jaar te bezoeken. . ‘Met de voorstelling willen we medewerkers, bestuurders en managers prikkelen om in gesprek te gaan over hoe zij gezamenlijk de zorg kunnen veranderen’, vertelt FNV-bestuurder Bert de Haas, vicevoorzitter van A+O VVT.

Over de voorstelling

De voorstelling  geeft inzicht in de keuzes en dilemma’s waar zorgmedewerkers dagelijks mee worden geconfronteerd. Het laat zien hoe belangrijk en dankbaar hun werk is. Zij zijn het die 24/7 zorg en ondersteuning bieden aan kwetsbare ouderen en chronisch zieken. 

‘Mag ik je kussen’ nodigt iedereen die binnen de zorg werkt, uit om met elkaar in gesprek te gaan. Dat gesprek is nodig, want de samenleving wordt steeds ouder en de vraag naar zorg stijgt. Tegelijkertijd is er steeds minder personeel beschikbaar. Dit vraagt om anders te kijken naar de zorg en hoe het werk wordt ingericht. De vraag: ‘Hoe kunnen zorgmedewerkers in de toekomst goed voor zichzelf zorgen om met dezelfde passie en aandacht voor hun cliënten te blijven zorgen?’ staat hierbij centraal. 

Lees meer over de voorstelling en hoe jij hier naartoe kunt op de website van Actiz >>

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de activiteiten van Gelukszusters? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en andere relevante updates.

Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u onze nieuwsbrieven te sturen. U kunt ten alle tijden afmelden.