Zomer must reads 2024

Zomer must reads 2024 om je werk nog leuker, slimmer, waardevoller en makkelijker te maken

Heel eerlijk? Ik bestel meer boeken dan dat ik lees. Maar een goed boek kan ik gewoon niet weerstaan. Gemopper thuis vanwege de stapels boeken. En ons nieuwe Gelukzusterskantoor wordt ook enigszins overwoekerd door mijn boeken. -dat vinden ze thuis weer fijn, weg met die boeken uit huis- E-reader? Nee. Het digitale boek heeft mij nog niet weten te overtuigen. Luisterboeken duren mij te lang. Dus podcasts en papieren boeken it is voor mij.

En zo vlak voor de zomer, wanneer ik zelf meer tijd heb om te lezen, heb ik ook voor jou een paar "must reads" op een rij gezet.

Impact maken met humor - Hoe maak je de zaal gek? Malinca Verwiel
Soms lees je een boek in een ruk uit. En nooit eerder las ik direct daarna hetzelfde boek nog een keer. Het leest niet alleen lekker. Malinca wisselt ook veel af met filmpjes en duidelijke voorbeelden. Veel boeken over presenteren/praten op een podium gaan over lijstjes en ‘de buitenkant’. Malinca hamert op de kracht van authenticiteit. Het zet je aan het denken en zorgt dat je gewoon geen saaie presentatie meer kunt geven. Uitdagend en tegelijk een handboek om echt mee aan de slag te gaan.

Vind je Sprankelkracht van Jessica Kruijssen
Toegeven: Ook voordat haar boek uitkwam was ik al fan van Jessica. Haar trainingen en opleidingen zijn inspirerend en een waardevolle aanvulling in mijn eigen toolbox. En mijn vooroordelen en positieve vibe zijn alleen maar toegenomen na het lezen van Jessica’s eerste boek: Vind je Sprankelkracht – ontwikkel jouw unieke talenten en vergroot je werkgeluk – Want waarom willen wij in ons werk (en op school) toch zo graag van iedere 5 een 6 maken? Waarom focussen we niet op excelleren en het maken van een 10 van een 8? Als je doet wat je leuk vindt tenslotte ben je nooit meer echt aan het werk. En van die corvee taken die iedereen heeft….. Daar maak je maar ‘corfeest’ taken van. In dit boek neemt Jessica je mee op reis om stap voor stap meer werkgeluk te creëren. Want, we werken 90.000 uur in ons leven. Dan kan het maar beter een beetje leuk zijn toch!?

Nog te lezen:
Nieuwe boeken hoef ik dus voorlopig niet te bestellen. Dus een duik in mijn boekenkast voor deze zomer leverde voor mij deze must reads op:

  1. Green on De leukste en meest productieve manier van werken. Deze tip kreeg ik van een van de deelnemers aan de training ‘Maak werk van je geluk’ op 12 juni bij ’s-Heerenloo.
  2. Geheelmeesters Gesprekken met Egge van der Poel. Dit boek lag vorige week in de brievenbus en kreeg ik cadeau van collega Harm (die wist dat ik geen boeken meer mocht bestellen van mijn man)
  3. Ik weet waarom gekooide vogels zingen van Maya Angelou. Deze parel vond ik in het buurtboekenkastje toen in de hond uitliet
  4. De leegte voorbij Esther van Fenema en Joris Roselaers. Dit boek kreeg ik na afloop van een inspiratiedag met Danielle Braun en Esther van Fenema. Ik ben fan van beide op social media. En hoewel de dag zelf een beetje tegenviel hoop ik dat het boek dat een beetje goed gaat maken.
  5. Het generatie effect Kim Jansen Hier heb ik zoveel zin in. Ik ben er van overtuigd dat je op de werkvloer generatieverschillen vruchtbaar in kan zetten door echt naar elkaar te luisteren en gebruik te maken van verschillende invalshoeken

Ik laat je weten wat ik ervan vond. Ik werk nog een paar weken door en dan ben ik er drie weken tussenuit. Voor nu wens ik je een hele fijne vakantie. En heb je nog een tip voor mij? Ik hoor het graag. Dan kan ik weer lekker boeken bestellen………..

Susanne

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de activiteiten van Gelukszusters? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en andere relevante updates.

Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u onze nieuwsbrieven te sturen. U kunt ten alle tijden afmelden.